advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

'Ik ken de helft niet': artiestenprogramma Brandersfeesten roept vragen op

De Brandersfeesten staan voor de deur. Na een jaar afwezigheid, kan de Schiedammer weer rustig ademhalen. In het weekend van 27 september zal de binnenstad van Schiedam zich opnieuw vullen met mensen, muziek en plezier. Het programma voor het feestelijke weekend is sinds enkele dagen bekend. Wij gingen de straat op en vroegen Schiedammers wat zij van het programma vinden.

redactie

door redactie

donderdag 12 september 2024 18:47

Onder andere zanggroep Los komt langs. Ook de Hazes Tribute Band moet de Schiedammer laten genieten van volksmuziek. Daarnaast komen er nog veel meer artiesten.

Een van de artiesten die vrijdagavond zal aftrappen is Orgel Joke, een fenomeen bekend geworden door TikTok. “Orgel Joke, geweldig! Die heeft de hele zwarte cross op z’n kop gezet.”, vertelt een van de voorbijgangers enthousiast. Een ander reageert echter verbaasd: “Orgel Joke, wie?”

Niet iedereen herkent meteen de artiesten die op de line-up staan. “Ik zeg je heel eerlijk, ik ken de helft niet.”, zegt een Schiedamse. “Er zijn er wel een paar waar ik echt geen idee van heb.”, voegt een ander hieraan toe.

Het enthousiasme rondom de start van de Brandersfeesten is wel duidelijk voelbaar. “Ik denk niet dat je een Schiedammer gaat treffen die geen zin heeft in de Brandersfeesten. De Brandersfeesten zitten in het DNA van de Schiedammer.”