advertentie
  • Schiedam
  • kunst en cultuur

Nieuwe directeur voor Jenevermuseum: ‘Ik ben vereerd en enthousiast’

Het Jenevermuseum in Schiedam heeft een nieuwe directeur. Per 1 december begint Arij Groenewegen aan zijn nieuwe functie bij het museum aan de Lange Haven. Na een lange selectieprocedure met maar liefst vijftien gegadigden, trok Groenewegen aan het langste eind. De Schiedammer was sinds het vertrek van voormalig directeur Von Bönninghausen al waarnemend directeur.

Nieuwe directeur voor Jenevermuseum: ‘Ik ben vereerd en enthousiast’
Foto's: Jenevermuseum/Twee, fotomontage: Twee
Julian Jansen

door Julian Jansen

vrijdag 13 september 2024 13:46

Voorzitter van het stichtingsbestuur Foort van Oosten is verheugd om Groenewegen te verwelkomen als nieuwe directeur van het Jenevermuseum. “Zijn visie, leiderschap en passie voor ons erfgoed maken hem de ideale persoon om het Nationaal Jenevermuseum Schiedam naar nieuwe hoogten te leiden”, aldus de voorzitter.

Geen onbekende

De kersverse directeur, van oorsprong bedrijfskundige, is geen onbekende naam binnen de muren van het museum. Sinds 2021 vervulde hij de rol van coördinator van events, vrijwilligers en educatie. In die rol was hij onder meer verantwoordelijk voor het jaarlijkse Jeneverfestival.

Groenewegen: “Ik ben vereerd en enthousiast om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam heeft een unieke plaats in onze stad en industrie. Ik kijk ernaar uit om samen met ons team en partners het verhaal van Nederlands gedistilleerd nog krachtiger te vertellen en te beleven.”

Opvolger

Groenewegen is de opvolger van Diederik von Bönninghausen die sinds de zomer vertrok bij het drankmuseum. Hij vertrok na drie jaar wegens de uitbreiding van zijn gezin.