advertentie
  • 112
  • Schiedam

Honderdduizenden illegale sigaretten in Schiedamse garageboxen, ook vuurwapen gevonden

Bij een controle zijn meer dan 300.000 illegale sigaretten ontdekt in een garagebox aan de Westfrankelandsestraat in Schiedam West. Dat meldt de gemeente Schiedam. Naast de grote hoeveelheid sigaretten werd ook een vuurwapen aangetroffen.

Honderdduizenden illegale sigaretten in Schiedamse garageboxen, ook vuurwapen gevonden
Foto: Gemeente Schiedam
redactie

door redactie

zaterdag 14 september 2024 21:51

De actie werd uitgevoerd door het Interventieteam Ondermijning in samenwerking met de politie. Burgemeester Harald Bergmann heeft de opslagbox met spoed laten sluiten, terwijl de politie een onderzoek naar het wapen is gestart.

Ook in een garagebox aan de Tuinlaan aan de Plantage werden ongeveer 70.000 illegale sigaretten aangetroffen. Daarnaast vond het interventieteam in deze garagebox diverse jerrycans gevuld met honderden liters rode diesel.

Rode diesel is diesel waar een rode kleurstof en 'Solvent Yellow 124' aan toe is gevoegd. 'Solvent Yellow 124' is een vloeistof die zelf ook rood kleurt en ook de rode kleur afgeeft. Rode diesel wordt vooral gebruikt in de landbouw. Dat is aantrekkelijk, aangezien er sinds 1962 lagere accijns op rode diesel geldt. Daardoor is rode diesel goedkoper om te gebruiken, maar zijn er wel strenge voorwaarden voor gebruikers.

De douane heeft de in beslag genomen sigaretten en jerrycans meegenomen voor vernietiging. Er zijn geen aanhoudingen verricht.