advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Verbouwing Kroepoekfabriek op tijd klaar: eerste avond ‘vroeg pieken’

Door de hoge waterstanden was het podium gaan rotten en de licht- en geluidsinstallatie waren bijna dertien jaar oud. Het was dus tijd voor een verbouwing in de Vlaardingse Kroepoekfabriek. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van het poppodium en deze vrijdag 13 september staat het eerste evenement gepland.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 13 september 2024 16:20

“Een paar weken terug stonden we nog zestig centimeter lager”, vertelt manager van de Kroepoekfabriek Bart van Dorp. “En toen was de Kroepoekfabriek eigenlijk geen poppodium. Maar nu hangen de lampen weer, zit het geluid er weer in en zijn we er weer klaar voor.” Deze vrijdag staat het eerste evenement van het seizoen op het programma: 'Vroeg pieken'. De verbouwing is dan ook precies op tijd klaar.

Bart kijkt uit naar het evenement. “De zaal staat dan weer vol met feestgangers.” Bart verwacht zo’n driehonderd man. “Uiteindelijk gaan we weer vroeg naar huis. Om 00.00 uur gaat de poort weer op slot.” Echter is dat het concept van het evenement.

‘Echt trots’

“Ik hoop dat mensen zien wat we gedaan hebben”, zegt Jesse de Vries. Hij is verantwoordelijk voor de techniek in het poppodium. “We zijn helemaal over op ledverlichting. Daar ben ik echt trots op. De speakers zien er net even anders uit en het klinkt een stuk frisser. Ik hoop dat ze het doorhebben, maar dat kan haast niet anders.”

De twee heren zijn tevreden met het eindresultaat. “Ja, het was veel werk”, vindt Jesse. “Maar het was het meer dan waard.”