advertentie
  • 112
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Politie achtervolgt dronken spookrijder tijdens dollemansrit

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een man een flink stuk aan de verkeerde kant van de weg gereden. De politie ontving omstreeks 01.40 uur de melding van de spookrijder. Hij ging vanuit Maasland richting Schiedam, maar deed dat terwijl hij aan het spookrijden was. Toen de politie de man wilde stoppen, gaf hij daar geen gehoor aan en besloot hij juist gas bij te geven.

Politie achtervolgt dronken spookrijder tijdens dollemansrit
Foto: stockfoto politie
redactie

door redactie

zondag 15 september 2024 11:05

De automobilist reed volgens de politie 'een flink stuk' aan de verkeerde kant van de weg. Hoe de bestuurder, een 28-jarige man uit Spijkenisse, daar terecht kon komen is niet bekend. Ter hoogte van knooppunt Kleinpolderplein zou de auto omgekeerd zijn. De politie zat de man toen al op de hielen, zegt een woordvoerder.

Onder invloed

Maar van stoppen wilde de man nog niets weten. Pas op de Burgemeester de Josselin de Jonglaan in Rotterdam stopte de bestuurder bij een bushalte. De politie wilde de man daar tot halt roepen, maar die ging er op dat moment juist weer vandoor. Hij reed tijdens die vlucht meerdere keren over verhoogde rijbaanafscheidingen, een soort drempels.

De politie heeft de man uiteindelijk op de Giessenweg in Rotterdam-Overschie weten aan te houden. Hij bleek onder invloed te zijn. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen.