• sport en bewegen
  • Vlaardingen

Ajax Sportman Combinatie en Victoria’04 houden elkaar voor de beker in evenwicht

Voor het derde bekerduel, dat niet meer van belang was voor de volgende ronde, diende Victoria'04 te reizen naar Oegstgeest, want op het programma stond ASC (voluit: Ajax Sportman Combinatie).

redactie

door redactie

zondag 15 september 2024 15:40

Beide teams begonnen behoedzaam aan de wedstrijd en er ontwikkelde zich een gelijk opgaande wedstrijd. ASC liet Victoria'04 komen en zocht in de snelle omschakeling de aanval. Het spel golfde over en weer. De eerste mogelijkheid om de score te openen was voor de thuisclub, doch doelman Colin Kraaijbeek behoedde Victoria'04 voor een vroege achterstand.

Na een kwartier spelen werd over de linkerkant Nailey Girigorie de diepte ingestuurd, die zijn directe tegenstander wist uit te spelen. Vanaf de achterlijn belandde de bal in de voeten van Rilgilio Ramsubhag, die vervolgens beheerst afrondde: 0-1. Lang mocht Victoria'04 de voorsprong niet koesteren, want binnen 10 minuten trok ASC de stand gelijk via een geplaatste kopbal uit een hoekschop: 1-1. Beide defensies hielden tot aan de rust het slot op de deur. Kort voor de pauze kwam aanvoerder Oscar Knecht nog alleen voor de doelman van ASC, die Victoria'04 van een voorsprong afhield.

In de tweede helft ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Beide teams kozen voor de aanval vanuit een gesloten achterhoede. Kort na de aftrap werd een prachtig schot van Joey Fastenau gekeerd door de doelman van ASC. Nailey Girigorie was onfortuinlijk met een keihard schot tegen de paal. Even later kwam Victoria'04 dan toch weer op voorsprong. Een prima dieptepass van Joey Fastenau bereikte Ronaldo Lindeborg, die de bal hoog in de touwen joeg: 1-2.

ASC toonde veerkracht en legde zich niet neer bij een nederlaag. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Victoria'04 steeds meer naar achteren gedrongen. Een kwartier voor tijd kwam ASC met enig geluk op gelijke hoogte, profiterend van een klutsbal in het strafschopgebied van Victoria'04: 2-2. In de slotfase ontstonden nauwelijks nog kansen en toonden beide teams zich tevreden met het gelijkspel. De competitie kan gaan beginnen.

Verslag: Arie Noordhoek