advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Herenteam Scyedam start met ruime winst

Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam is de najaarscompetitie afgelopen zaterdag gestart met een ruime 9-4 overwinning tegen Ede. Belangrijkste aandeel in de zege hadden Gabriele Vicario (foto) en Martijn van der Heide die hun drie enkelspelen wonnen, Thomas Baart deed daar met twee winstpartijen weinig voor onder en Daniel Pava won eenmaal. Edwin ten Hoope en Davide Lorenzo Simon kwamen zaterdag niet in actie.

Herenteam Scyedam start met ruime winst
Foto: Scyedam
redactie

door redactie

zondag 15 september 2024 15:45

In de eerste wedstrijd won Daniel Pava nog wel de eerste game, de volgende drie games gingen naar Yorick Schurink.

Gabriele Vicario had weinig moeite met Rogier Kessel en bracht de partijen weer op gelijke hoogte.

Martijn van der Heide won de eerste game van Maarten Loeve, kwam de tweede met 8-10 achter, maar wist deze nog binnen te slepen. In de derde game liep Van der Heide uit naar 9-5, won de game en daarmee kwam de thuisclub voor het eerst op voorsprong.
Thomas Baart verloor de eerste game nipt van Mick de Vette. Na de verloren tweede game deed Baart in de derde game iets terug. De Vette trok de vierde game naar zich toe, waarmee de partijen andermaal op gelijke hoogte kwamen.

Gabriele Vicario won de eerste game ruim van Yorick Schurink. In de tweede game maakte hij een 7-10 achterstand goed, maar verloor de game alsnog. Ook in de derde game kwam hij achter, ditmaal met 8-10, maar deze game won hij toch nog. In de vierde game liep hij snel uit en bracht de thuisclub weer op voorsprong.

Martijn van der Heide en Mick de Vette wonnen afwisselend de eerste vier games. In de beslissende vijfde game leek De Vette op 6-9 met de eer te gaan strijken. Van der Heide dacht daar echter anders over en trok met vijf punten op rij de partij nog naar zich toe.
De eerste twee games van de wedstrijd tussen Thomas Baart en Maarten Loeve waren erg close waarbij ze allebei een game wonnen.

De derde game ging ruim naar Baart, in de vierde game kwam hij na een 9-6 voorsprong met de schrik vrij toen Loeve nog gelijk kwam.
Daniel Pava boekte een eenvoudige 3-0 overwinning op Rogier Kessel. Daarmee kwam de tussenstand bij de pauze op 6-2.

Na de onderbreking boekte ook Gabriele Vicario een 3-0 overwinning, weliswaar met klein verschil, tegen Mick de Vette. De eerste game moest Martijn van der Heide afstaan tegen Yorick Schurink. De volgende drie games gingen volstrekt gelijk op, maar bleef Van der Heide steeds aan de goede kant van de score.

Thomas Baart verloor de eerste game nog wel van Rogier Kessel, daarna zette hij orde op zaken en trok de partij naar zich toe. In het laatste enkelspel kwam Daniel Pava te kort tegen Maarten Loeve, alleen in de derde game kon hij in het spoor blijven.

In het afsluitende dubbelspel van Martijn van der Heide en Gabriele Vicario ging de eerste game naar Maarten Loeve en Yorick Schurink. Na minimale winst in de tweede game en een ruime marge in de derde, maakten ze in de vierde game een 7-10 achterstand goed en kwamen zelfs op matchpoint. Loeve en Schurink trokken echter de game nog naar zich toe. In de vijfde game kwamen Van der Heide en Vicario met 9-7 voor, met vier punten wonnen Loeve en Schurink het dubbelspel alsnog.

Daarmee werd de eindstand op 9-4 bepaald.

Verslag: Emie Dekker