advertentie
  • Vlaardingen
  • politiek
  • maatschappij

Liane den Haan stopt per direct bij Zonnehuisgroep wegens bestuurlijk meningsverschil

Liane den Haan treedt terug uit de raad van bestuur van de Zonnehuisgroep in Vlaardingen. Volgens een woordvoerder van de Zonnehuisgroep is haar vertrek, ondanks haar lange bestuursloopbaan, het gevolg van een verschil in inzicht. Den Haan was nog geen jaar bestuurder van de zorginstelling.

Liane den Haan (links) en Arjan in ‘t Veld bij de presentatie als leden van de Raad van Bestuur in november 2023
Liane den Haan (links) en Arjan in ‘t Veld bij de presentatie als leden van de Raad van Bestuur in november 2023 | Foto: Zonnehuisgroep Vlaardingen
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

maandag 16 september 2024 15:02

Vorige week woensdag 11 september opende Den Haan nog het Roze Café in de gemeenschappelijke ruimte van de Zonnehuisgroep. Een dag later, op 12 september, bleek echter dat de bestuurder niet langer werkzaam is bij de verpleeginstelling.

Een woordvoerder van de afdeling pers- en communicatie vertelt aan Twee dat de bestuurder vertrekt vanwege "een verschil van inzicht en de invulling van het bestuursmodel". De precieze redenen achter het vertrek zijn niet bekend. Bronnen geven tegenover Twee aan dat de samenwerking met Den Haan niet altijd soepel verliep.

Liane den Haan, die al diverse bestuurlijke carrières heeft doorlopen, begon als directeur van COC Nederland (2001-2004) en was vervolgens vijftien jaar lang directeur-bestuurder van ANBO, de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen. Bij deze organisatie zette ze zich in voor de belangen van ouderen in Nederland.

Politieke carrière

In oktober 2020 werd Den Haan lijsttrekker van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen. Na haar vertrek uit de partij in mei 2021 richtte ze GOUD Nederland op. De partij behaalde geen enkele zetel bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. In juli van dat jaar kondigde ze haar vertrek uit de politiek aan. Sinds november 2023 was Den Haan betrokken als bestuurder bij de Zonnehuisgroep in Vlaardingen.

De Zonnehuisgroep laat weten dat er momenteel wordt gezocht naar een nieuwe bestuurder. Tot die tijd zal Steven Han optreden als interim-bestuurder van de Zonnehuisgroep in Vlaardingen.

Ondanks pogingen is het Twee niet gelukt om in contact te komen met Liane den Haan.