advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Pontons Kraanconcerten te water gelaten: ‘Het dreigt een succes te worden’

De Kast, Convoi Exceptional en Monique Smit zijn drie van de ingrediënten voor de tweede editie van de Kraanconcerten in Vlaardingen. Deze week is er begonnen met de opbouw van het podium. Aan de Oosthavenkade werden de pontons maandag te water gelaten. “Dit is het begin van een, hopen we, succesvolle week.”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 16 september 2024 15:35

Siem van der Marel, een van de betrokkenen bij de organisatie, staat maandag vol tevredenheid naar het spektakel te kijken. “Vrijdagavond zijn de eerste pontons aangekomen. Nu wordt alles te water gelaten en worden de pontons door de sluizen geduwd.” Bij de Stadskraan, in het centrum, wordt het drijvende podium uiteindelijk opgebouwd. “Als het zo doorgaat dreigt het een succes te worden.”

Vrijdagavond begint het evenement met een klassiek programma, met als thema filmmuziek. Zaterdagmiddag is er een kinderprogramma. ‘s Avonds zal de muziek van onder andere De Kast in Vlaardingen te horen zijn. “Daaromheen is het met veel kwaliteit en talent ingevuld. Het programma duurt dan van 18.00 uur tot 00.00 uur.”