advertentie
  • politiek
  • Schiedam

Jaap Pegtel (CDA) vertrekt als raadslid in Schiedam

CDA-fractievoorzitter Jaap Pegtel stopt als raadslid voor het CDA in Schiedam. Pegtel is sinds mei 2018 actief als raadslid en zal zijn functie per 8 oktober officieel neerleggen. Naar eigen zeggen stopt hij vanwege persoonlijke omstandigheden.

Jaap Pegtel (CDA) vertrekt als raadslid in Schiedam
Jaap Pegtel bekijkt in juni 2024 met Mieke Wigmans van J&S mogelijk locaties voor een permamente plek voor het reizende kunstwerk Stille Strijd, foto: Twee
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

maandag 16 september 2024 15:34

"Het vuur is gedoofd. Door persoonlijke omstandigheden stop ik”, vertelt Pegtel. "Ik wil meer tijd besteden aan mijn familie en ik vind dat een raadslid volle aandacht moet besteden aan het raadslidmaatschap. En dat kan ik dan niet meer."

Het is op dit moment nog niet bekend wie Pegtel zal opvolgen als CDA-raadslid. Naast Pegtel is Yusuf Tuncer actief als raadslid voor de partij. Ron Polak is op dit moment commissielid en zou een logische opvolger voor Pegtel zijn. De benoeming van de vervanger staat gepland voor 8 oktober, de datum waarop Pegtel officieel zijn functie neerlegt.

Pegtels betrokkenheid bij de gemeente Schiedam gaat verder terug dan zijn raadslidmaatschap. Voordat hij in 2018 raadslid werd, werkte hij al vele jaren voor de gemeente Schiedam als ambtenaar. Naast zijn functie in de gemeenteraad is Pegtel ook actief als kinderboekenschrijver.