advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Sparta lanceert FC Oost: Schiedamse jeugd scoort kansen op en naast het veld

De maatschappelijke organisatie van Sparta Rotterdam, De Betrokken Spartaan, is het initiatief ‘FC Oost’ gestart. Kinderen uit Schiedam-Oost kunnen gratis deelnemen aan de wekelijkse voetbaltrainingen onder leiding van een Sparta-coach. Thom Verhoeven, medeorganisator, ziet veel kansen: “We willen de kinderen iets extra’s bieden.”

Julian Jansen

door Julian Jansen

maandag 16 september 2024 17:58

De eerste training zal plaatsvinden in het stadion van Sparta ‘Het Kasteel’. Daar maken de kinderen kennis met de trainer en zullen ze een officieel contract voor FC Oost tekenen. De weken daarna zullen de kids en de coach wekelijks op Het Schieveldje, op de hoek van de Stationsstraat en de Celsiusstraat, samenkomen om te trainen. “Schiedam-Oost is een wijk die dicht bij ons stadion ligt. Er lopen veel kinderen rond met voetbaltalent en daar willen we graag mee aan de slag gaan”, vertelt Verhoeven.

Normen en waarden

De training staat vooral in het teken van normen en waarden. Verhoeven: “Daarom laten we ons zien in de wijk. We willen uitstralen dat iedereen welkom is en het veilig is om te sporten.” De bedoeling is dat ze op de training kunnen leren hoe ze op een speeltuintje met elkaar omgaan.

Volgens Verhoeven passen deze normen en waarden bij de missie van Sparta Rotterdam. “We zijn op zoek naar kinderen die willen bewegen. Ze gaan geen profvoetballer worden bij ons. We hopen ze skills mee te geven die ze kunnen gebruiken in de toekomst.”

Professionele Sparta-coach

De professionele Sparta-coach die de kinderen training gaat geven is nog niet bekend. En volgens De Betrokken Spartaan blijft dit nog even zo. “Wij houden dit nog even geheim”, aldus de organisator.

Er kunnen in totaal 25 kinderen meedoen aan het nieuwe team uit Oost. De aanmeldingen zijn al van start gegaan, maar er is nog mogelijkheid om aan te melden. De trainingen zijn gratis en vinden iedere donderdag van 15.30 uur tot 17.00 uur plaats. De eerste training is op 24 oktober. De laatste is op 26 juni 2025.