advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Nieuwe Vlaardingse basisschool op parkeerterrein Broekweg, bewoners denken mee

Basisscholen Het Christal en de Johannes Calvijnschool zijn op zoek naar een nieuwe locatie. Deze lijkt gevonden op een deel van het parkeerterrein aan de Broekweg in Vlaardingen. De twee scholen zijn al tijden op zoek naar een nieuwe plek. Op 2 oktober kunnen bewoners hun mening geven.

Nieuwe Vlaardingse basisschool op parkeerterrein Broekweg, bewoners denken mee
Foto: archief Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 19 september 2024 12:00

In een persbericht laat de gemeente Vlaardingen weten dat ‘de mogelijkheid wordt onderzocht om op een deel van het parkeerterrein aan de Broekweg een nieuw schoolgebouw te realiseren’. Het schoolgebouw, van ongeveer tien lokalen groot, moet volgens wethouder Koen Kegel een verrijking voor de buurt worden. “We zetten niet alleen een gebouw neer, we creëren een omgeving waar elk kind kan groeien en bloeien.”

Bewonersavond

De gemeente benadrukt tegenover Twee dat er nog geen exact plek is gekozen op het parkeerterrein. “Er zijn wat opties in beeld, maar dat willen we echt voorleggen tijdens de bewonersavond. Onderwerpen die zeker ook aan bod komen zijn het parkeren en mogelijkheden voor het beperken van hittestress en wateroverlast.”

De gemeente zegt de mening van de bewoners erg belangrijk te vinden in het proces. “Enerzijds om te horen welke aandachtspunten omwonenden meegeven, anderzijds om te verkennen welke kansen men ziet bij de komst van een schoolgebouw”, aldus het persbericht van de gemeente.

Vreugdevuren

Het terrein aan de Broekweg wordt nu vooral ingezet als parkeerplaats, waar gratis geparkeerd kan worden. Voorheen was het de plek waar de weekmarkt plaatsvond. Het terrein werd met regelmaat ook gebruikt als locatie voor een vreugdevuur bij oud en nieuw, tot aan het verbod dat sinds 2018 van kracht is. Tot op heden wordt op het plein regelmatig de kermis georganiseerd.

De bewonersavond wordt op 2 oktober gehouden en begint om 19.15 uur in kerkgebouw De Fontein, Groen van Prinstererstraat 65A in Vlaardingen. Deze avond is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk.