advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam
  • maatschappij

Voetbalvereniging PPSC houdt leden met dementie bij de club

Voetbalclub PPSC uit Schiedam maakt sporten voor mensen met dementie mogelijk. Voor deze inzet zijn ze beloond door Stichting Alzheimer Nederland met het vignet ‘Dementievriendelijke vereniging’. Dit werd door de voetbalvereniging gevierd. Er werd onder andere gefitnest, gejeu-de-bould en gesjoeld.

redactie

door redactie

donderdag 19 september 2024 17:22

Voorzitter van de ouderenraad PPSC, Wim Meijboom, nam het vignet in ontvangst. “We vinden het belangrijk dat mensen met dementie mee kunnen sporten met ons”, vertelt Wim Meijboom. “Leden van ons kregen dementie. Deze mensen wilde wij ook graag bij onze vereniging houden. Daarom zijn wij gestart met speciale activiteiten voor hun.”

'Afremmen dementie'

Geriatriefysiotherapeut Michelle Fransen is ook betrokken bij het project. Haar werk focust zich vooral op fysiotherapie voor ouderen. Bij PPSC leidt Fransen vrijwilligers op om mensen met dementie te begeleiden tijdens sportactiviteiten. “Beweging vergroot en behoudt de mobiliteit van een oudere. Ook zorgt beweging voor dat dementie zich minder snel ontwikkeld. We kunnen het proces niet stoppen, maar wel een beetje afremmen.”