advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Grotere asielboot in Schiedam: ‘Druk op de opvang is niet afgenomen’

De opvang van asielzoekers en statushouders, op een riviercruiseschip aan de Buitenhavenweg in Schiedam, wordt wederom verlengd. Ook zal er een groter schip komen met plaats voor 66 personen, de huidige boot biedt plek aan 52 personen. De overeenkomst tussen de gemeente en het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) loopt nu tot 1 juli 2025.

Grotere asielboot in Schiedam: ‘Druk op de opvang is niet afgenomen’
foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 20 september 2024 12:11

Sinds november 2023 ligt er een cruiseschip om vluchtelingen te huisvesten. De gemeente laat in een brief aan de gemeenteraad weten: “Tot nu toe is de druk op de opvang van asielzoekers niet afgenomen. Daardoor is de vraag naar opvangcapaciteit bij het COA onverminderd groot. Om die reden is de gemeente verzocht in te stemmen met een nieuwe scheepswissel.”

Het schip dat sinds november tot en met maart werd ingezet om vluchtelingen op te vangen had al een capaciteit van 66 personen. Daarna werd dat 52, omdat het andere schip tot en met half oktober weer dienst moest doen tijdens fiets- en vaarvakanties. Nu het vaarseizoen voorbij is komt ‘De Nassau’ weer aan de Buitenhavenweg te liggen tot minimaal 1 juli 2025.