advertentie
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Loodgietersbedrijf Van Uffelen verdwijnt: personeel aangeboden bij andere bedrijven

Het loodgietersbedrijf van de Vlaardingse Ron van Uffelen wordt beëindigd, dat blijkt uit een rondvraag van Twee bij loodgietersbedrijven in de omgeving. Van Uffelen overleed in augustus op 45-jarige leeftijd. Na het overlijden zou het proces in gang gezet zijn om het bedrijf te beëindigen. 

Het oude bedrijfspand van Van Uffelen
Het oude bedrijfspand van Van Uffelen | Foto: Twee
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 20 september 2024 18:05

Ron van Uffelen haalde meerdere malen het landelijk nieuws. Er vonden minimaal 26 incidenten plaats bij het huis en de bedrijfspanden van de loodgieter. De incidenten begonnen in april 2023. Toen werden twee pick-up trucks van Van Uffelen opgeblazen.

Na deze incidenten bleef het een periode stil. In december 2023 begon het geweld weer en werden meerdere explosieven geplaatst bij zijn woonhuis aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen. Ook in de Oostwijk in Vlaardingen vonden incidenten plaats bij panden waar Van Uffelen mee te maken had. Op maandag 12 augustus overleed Van Uffelen.

Volgens loodgietersbedrijven uit de omgeving wordt oud-personeel van Van Uffelen aangeboden bij bedrijven in de omgeving. Ook zouden klanten van het loodgietersbedrijf Ron van Uffelen B.V. overstappen naar andere bedrijven. 

‘Maluro’

Het ‘loodgietersbedrijf Ron van Uffelen B.V.’ is niet het enige bedrijf dat Van Uffelen had. Zo is er een holding genaamd ‘Ron van Uffelen jr. Beheer B.V.’ én staat op het adres aan de Gretha Hofstralaan het ‘Loodgieters- en  installatiebedrijf Maluro B.V.’ ingeschreven. Maluro B.V. is een tweede loodgietersbedrijf dat in februari 2024 is opgericht. Of deze bedrijven ook worden beëindigd is niet duidelijk. De advocaat van de familie Van Uffelen, Richard Korver, heeft niet gereageerd op vragen van Twee over de beëindiging en het mogelijke faillissement van de drie bedrijven.

Volgens advocaat van de familie, Richard Korver, is het bij hen bekend dat een persoon aan het solliciteren is bij andere bedrijven. in de andere zaken zegt Korver dat de familie zich er niet in herkent.

Het personeel dat bij Van Uffelen in dienst was komt hoogstwaarschijnlijk goed terecht. Loodgietersbedrijven in de regio geven bij rondvraag aan Twee aan dat nieuwe loodgieters altijd welkom zijn, onder meer omdat er een personeelstekort is. “Als een loodgieter zich bij jullie meldt mogen jullie hem doorsturen”, zegt een van de loodgietersbedrijven tegen Twee.