advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

75 jaar Vlaardingse perfecte plaatjes te zien in Kade 40

De Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen viert dit weekend haar jubileum. Op 21 september 1949 werd de vereniging opgericht en om het 75-jarig bestaan te vieren is er vanaf deze zaterdag een tentoonstelling te zien in Kade 40. Daar zijn ook de drie winnaars te zien die mee hebben gedaan aan de fotowedstrijd die de vereniging heeft opgezet.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

zaterdag 21 september 2024 14:00

“We hebben een aardige voorbereiding gekend”, vertelt lid van de Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen Ben Knoop. “Maar gezien die voorbereiding zit de feeststemming er goed in.” De expositie toont een groot aantal verschillende foto’s.

De foto’s zijn opgedeeld in drie categorieën: zwart-wit, kleur en digitaal. Voor de collectie, die te zien is tijdens de tentoonstelling tot 9 oktober, is er een selectie gemaakt uit ruim 1300 foto’s. Voor de wedstrijd konden gemotiveerde fotografen hun beste foto inzenden. Uit de 186 inzendingen zijn er drie gekozen, die ook tijdens de tentoonstelling te zien zullen zijn.

“We hebben de Broekpolder als thema gekozen. Mensen konden hun foto’s insturen in drie categorieën: landschap, dieren en recreatie.” Zaterdagmiddag werden de drie winnaars bekend gemaakt. Danielle van Tienen, Peter van Dongen en Rini Paulussen zijn tijdens de tentoonstelling in Kade 40 met hun foto’s te zien.

Net als voor de tentoonstelling is ook het boek opgedeeld in de drie eerder genoemde categorieën. Leden en oud-leden kregen zaterdag het boek als eerst. Het boek is te verkrijgen via de Fotografen Vereniging en onder andere bij Museum Vlaardingen.