• sport en bewegen
  • Schiedam

Nexus verliest nipt van ADO in spannende uitwedstrijd

Op een warme en zonnige zaterdag speelde Nexus haar eerste uitwedstrijd tegen het bekende ADO. Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat het een zware klus zou worden voor Nexus. ADO opende de score, waardoor Nexus wakker schrok en de aanval aanscherpte.

redactie

door redactie

zondag 22 september 2024 16:18

Een strafworp van routinier Dionne van Dijk, afstandsschoten van Noah Poppelier en Yannick van Otterlo, en een doorloopbal van Juliette van Schie brachten Nexus aan de leiding. Toch gaf ADO zich niet zomaar gewonnen en verkleinde het gat van drie punten tot één (3-4). Een afstandsschot van wederom Yannick van Otterloo vergrootte de voorsprong weer naar twee punten.

In de rest van de eerste helft hadden beide teams moeite om te scoren. Nexus pakte telkens een voorsprong van één punt, maar ADO wist steeds de gelijkmaker te maken. In de laatste minuut voor rust was het Juliette van Schie die met een afstandsschot ervoor zorgde dat Nexus met een kleine voorsprong de rust inging (5-6).

Na rust kwam Dante Bernard het veld in voor de geblesseerd geraakte Jochem Schuurman en scoorde al snel, waarmee de voorsprong weer werd vergroot. Gedurende de tweede helft bleven beide ploegen elkaar op de hielen zitten. Elke keer als Nexus een voorsprong leek te nemen, reageerde ADO snel met een gelijkmaker (7-7). Met nog 22 minuten op de klok nam ADO voor het eerst een voorsprong van twee punten (9-7). Een time-out aan de kant van Nexus leidde tot een comebackpoging, waarbij Daphne Poot een strafworp benutte. Ondanks dat Nexus bleef aandringen en de achterstand tot één punt verkleinde, wist ADO hun voorsprong vast te houden.

Met nog drie minuten te gaan bleef de spanning voelbaar, maar in de laatste minuut wist ADO opnieuw te scoren, waardoor de eindstand op 14-12 kwam te staan. “Een zure nederlaag”, vond ook trainer Mario Bernard “maar we speelden gewoon niet goed genoeg”. Toch relativeerde de Belgische hoofdtrainer in Nederlandse dienst de nederlaag: “we hebben als selectie een pittige week achter de rug waarin sport maar bijzaak is. De goede dingen nemen we mee naar volgende week voor de return tegen WION.”

Verslag: Sander van der Heide