advertentie
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Vredeswandeling door Vlaardingen: ‘Deelnemers hebben respect voor elkaar’

“Je gaat het gesprek wandelend, makkelijker met elkaar aan dan wanneer je tegenover elkaar aan tafel zit.” Dit is de gedachte achter de Vredeswandeling die afgelopen zondag in Vlaardingen werd georganiseerd. Het was de laatste activiteit als afsluiter van de Vredesweek. Tientallen mensen liepen zondagmiddag door Vlaardingen.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 23 september 2024 11:43

“We organiseren dit jaarlijks”, vertelt Gisele Clement. Zij is een van de vrijwilligers, betrokken bij de organisatie van de wandeling. “En ieder jaar met een ander thema. En ook dit jaar hebben we het weer voor elkaar gekregen om het te organiseren.”

Marianne van Herp is een van de andere vrijwilligers. Die vertelt dat je door te wandelen met elkaar makkelijker met elkaar in gesprek gaat. “En in een dialoog is het wel de bedoeling dat je samen bij iets uit komt. Iedereen die meeloopt heeft hetzelfde doel: elkaar leren kennen en zo op een kleinschalige manier tot vrede komen.”

Mijn bloed, jouw bloed

Volgens een van de deelnemende wandelaars is vrede erg belangrijk. “Mijn bloed is rood, jouw bloed is rood. Maar ook het bloed van mensen uit andere landen, met andere geloven is rood. Hoe mooi is het dan dat wij met elkaar de vredesmars lopen.”