advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Fenomeen Orgel Joke (75) zet voor het eerst ‘haar’ Vlaardingen op z’n kop

De combinatie van Joke Meijer met orgel, kleinzoon als DJ en aanstekelijke muziek blijkt een gouden formule. Na grote festivals zoals de Zwarte Cross, stond Orgel Joke afgelopen weekend voor het eerst op het podium in haar geboortestad, tijdens de Kraanconcerten in Vlaardingen.

Juliet Heinsbroek

door Juliet Heinsbroek

maandag 23 september 2024 12:03

“Het is wel heel bijzonder dat je al vier jaar bezig bent en dan voor het eerst in je eigen stad mag spelen.” Tijdens haar optreden op zaterdagavond speelde Joke bekende nummers zoals YMCA, Mamma Mia en Europapa. “Ik vind dit optreden spannender dan andere optredens. Er komen veel vrienden en bekenden kijken. Ik ga gewoon mijn best doen en meer dan dat kan ik niet doen.”, geeft Joke voor haar optreden aan.

Het succes van Orgel Joke kwam voor haar als een verrassing. “Het begon allemaal in de Coronatijd. Ik had een filmpje naar mijn zoon gestuurd waarin ik Una Paloma Blanca speelde. Mijn zoon zette dit toen op sociale media en zo is het begonnen.”

Familiebedrijf

Inmiddels is Orgel Joke uitgegroeid tot een familiebedrijf. “Mijn ene zoon is stagemanager. Mijn andere zoon doet de boekingen en maakt de filmpjes. Mijn kleinzoon is de DJ en mixt de nummers”. Joke geniet hier met volle teugen van: “Wat is er leuker dan dit samen met je kind en kleinkind te doen?” Haar kleinzoon, Armando, vult aan: “Zoiets maak je maar één keer mee. Het is geweldig om dit met mijn oma te mogen beleven!”

Het feit dat het concept zo goed aanslaat bij jongeren, is een aangename verassing voor Joke. “Dat ik dat op mijn 75e nog mee mag maken, had ik nooit verwacht.” Zeker omdat ze er zelf ook zo veel plezier aan beleeft. “Ik doe dit voor de gezelligheid en de lol. Ik hoeft niet achter de geraniums te zitten.”

Mocht je Orgel Joke gemist hebben op tijdens de Kraanconcerten in Vlaardingen, niet getreurd. Op vrijdag 27 september zal ze optreden tijdens de opening van de Brandersfeesten in Schiedam, op het Land van Belofte.