advertentie
  • natuur
  • Vlaardingen

Afval uit Vaart gevist, wethouder Somers prikt vanuit kano zelf mee

Blikjes, hout, plastic flesjes en nog veel meer afval zijn uit de Vaart gehaald tijdens de Cleanup Day in Vlaardingen. Vanaf kanovereniging Natsec peddelden mensen het water op om afval te verzamelen. Ook wethouder Ivana Somers stapte in een kano met grijpstok en vuilniszak in de aanslag.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 23 september 2024 15:31

Vanaf de kanovereniging struint de wethouder, met hulp van twee mannen die de kano besturen, de kade af. Onderweg worden stukken hout, slippers en glazen flessen uit het water gehaald. Maar ook haalt Somers statiegeldflesjes en blikjes uit het water. “Die halen we straks weer uit de zak, want dat is statiegeld voor de vereniging. Als er genoeg budget is dan kan de vereniging er wat lekkers bij de koffie van kopen.”

Twee zakken afval

Na iets langer dan een uur varen stapt de wethouder weer uit de kano. De vangst: twee zakken met afval. “Het meest bijzondere wat er tussen ligt, zijn dichte blikjes. Ook slippers vind ik apart, want dat is er telkens maar één van het paar”, vertelt Somers.

“Voor heel Vlaardingen geldt dat viezigheid en rommel in de buitenruimte opgeruimd moet worden. En dat kan de gemeente niet alleen”, legt de wethouder uit. Ze is blij dat Vlaardingers hun handen uit de mouwen steken om Vlaardingen schoner te maken.

Een Vlaardinger die zich inzet voor een schonere stad is Jet Verschuren. “In de Vaart ligt aardig wat afval. Er komen altijd veel zakken gevuld met rommel uit het water naar de kant”, legt zij uit.