advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Verviervoudigd budget voor 80 jaar vrijheid Vlaardingen

Bovenop de 25.000 euro die is gereserveerd voor Bevrijdingsdag op 5 mei, heeft de SNGV (Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen) 75.000 euro extra ontvangen. Dat werd vorige week bekendgemaakt. Hierdoor kan de viering van 80 jaar vrijheid in Vlaardingen extra groots worden aangepakt.

Juliet Heinsbroek

door Juliet Heinsbroek

dinsdag 24 september 2024 18:40

“We gaan voor iedereen een mooi programma neerzetten“, vertelt Jan Wilmer, coördinator Techniek van de SNGV. Door middel van programma’s zullen oorlogsverhalen worden belicht. “Het is belangrijk om alle verhalen te blijven delen en door te geven aan onze kleinkinderen. Het zijn heftige gebeurtenissen die verteld moeten blijven worden.”

Op Bevrijdingsdag zal het Oranjepark volstromen met mensen om de vrijheid te vieren met sport, spel en muziek. Ook vindt er dit jaar weer een taptoe plaats. “Dit zal echter een andere taptoe zijn dan de vaste bezoekers gewend zijn. Het verhaal van Vlaardingen wordt voelbaar gemaakt. Het wordt een visueel spektakel voor jong en oud.”

Het verviervoudigde budget is niet voor niks. “Het belangrijkste doel van het geld is om het vrijheidsgevoel nog vele jaren in de toekomst levend te houden.”