advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Creatieve bakker Katlleen (47) vertegenwoordigt Vlaardingen in Heel Holland Bakt

Het tv-programma Heel Holland Bakt heeft de kandidaten voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. En daarbij wordt Vlaardingen vertegenwoordigd in de tent. De 47-jarige Katlleen uit Vlaardingen is een van de tien deelnemers die alles op alles zal zetten om de jury, Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden, te imponeren met haar baksels.

Katlleen: achterste rij, tweede van rechts
Katlleen: achterste rij, tweede van rechts | Foto: MAX/Elvin Boer
Mirthe Verhagen

door Mirthe Verhagen

woensdag 25 september 2024 12:51

Katlleen, die in Vlaardingen woont, werkt als coach voor slachtoffers van huiselijk geweld. Naast bakken houdt ze ervan om creatief bezig te zijn, wat duidelijk te zien is in haar huis, waar ze meerdere muurschilderingen heeft gemaakt.

Volgens Omroep MAX ging Katlleen als tiener vaak op vakantie naar haar tante in Amerika, die elke dag bakte. Deze herinneringen hebben een grote rol gespeeld in Katlleens liefde voor bakken. Ze staat bekend als een experimentele bakker, wat soms leidt tot misbaksels, maar deze zorgen vaak ook voor nieuwe ontdekkingen waar ze trots op is.

Start van het nieuwe seizoen

Behalve Katlleen zullen ook Anne, Antoinette, Elise, Kim, Mats, Mitchell, Niels, Shelby en Wim strijden om de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’.

Het thema van de eerste aflevering is inmiddels ook bekendgemaakt: het zal helemaal in het teken staan van jurylid Janny van der Heijden. Omroep MAX laat weten: “De eerste opdracht voor de bakkers is het maken van een Paris-Brest, een dessert uit de Franse keuken. Tijdens de technische opdracht worden gevulde koeken gebakken en de aflevering wordt afgesloten met een waar spektakelstuk: Janny’s Jurk.”

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt begint op zondag 27 oktober 2024 en is wekelijks te zien om 20.25 uur bij MAX op NPO 1.