advertentie
  • 112
  • Schiedam

Explosies en brandjes: hoe 'wraakacties' De Gorzen in hun greep houden

Het is de laatste tijd onrustig in De Gorzen, vooral in de Pendrechtsestraat. Dinsdag- op woensdagnacht was het weer raak en woedde er een brand bij de voordeur. Mogelijk houden de incidenten van de afgelopen maand verband met een dodelijk schietpartij in Rotterdam. Wat weten we tot nu toe?

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

woensdag 25 september 2024 15:34

In de nacht van dinsdag op woensdag is er brand uitgebroken bij de voordeur van een woning aan de Pendrechtsestraat in de Schiedamse wijk De Gorzen. De brand werd snel opgemerkt, de brandweer had het vuur snel onder controle.

Volgens De Telegraaf woont in de betreffende woning familie van de 17-jarige jongen die verdacht wordt van het doodschieten van Vurgin Rijsel op 10 augustus. Vurgin Rijsel zou flink ruzie hebben gehad met een 17-jarige Schiedammer.

De ruzie zou hebben plaatsgevonden in de ochtend voor het dodelijke incident in Rotterdam. Later die dag liepen de gemoederen hoog op. In Rotterdam Overschie werd Rijsel neergeschoten. Rijsel is daarna naar de Piersonstraat in Schiedam gebracht, waar hij kort daarna is overleden.

Sinds het incident is het onrustig in Schiedam, om specifiek te zijn in De Gorzen. In de week na de dood van Rijsel vonden meerdere incidenten plaats. Al een dag na het schietincident, zaterdag- op zondagnacht, ging een explosief af in de Pendrechtsestraat. De schade bleef beperkt. Twee dagen later was het weer raak bij de woning, toen was er sprake van brandstichting.

Tegenover Twee lieten meerdere bewoners weten geschrokken te zijn van de explosies. “Het leek wel een bom, harder dan een strijker. Ik ben mij kapot geschrokken”, vertelde een bewoner kort na het incident.

Ook in Nieuwland

Volgens De Telegraaf heeft de explosie op 15 augustus aan de Van Heuven Goedhartstraat in de wijk Nieuwland ook te maken met de reeks incidenten in De Gorzen. Woensdag- op donderdagnacht ging een explosie af in een van de flats. De burgemeester besloot toen gelijk de woning te sluiten. Mogelijk wonen hier ook familieleden van de tiener die verdacht wordt van het doodschieten van Vurgin Rijsel, meldde De Telegraaf.

De politie doet nog altijd onderzoek naar de incidenten in Schiedam. Bij navraag van Twee kon de politie nog geen informatie geven over de inhoud en de mogelijke verbanden tussen de incidenten.