advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Kippenbrug eerder open dan gedacht, precies voor start Brandersfeesten

De Kippenbrug op de grens tussen Schiedam West en het centrum van de stad is bijna klaar voor gebruik. Alleen de twee kasten, waar de brug vroeger mee werd bediend, moeten nog geplaatst worden. Dit betekent dat de brug aankomend weekend te gebruiken is voor bezoekers van de Brandersfeesten.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 26 september 2024 12:54

Sinds eind augustus was de voetgangersbrug afgesloten. Er werd houtrot geconstateerd in de loopplanken. “In het midden zaten hele slechte stukken”, legt onderhoudsmonteur Willem Rijsdijk van Irado uit. “Er was kans op doorzakkingsgevaar. Daarom is er besloten om een nieuw brugdek te plaatsen.”

‘Hard voor gewerkt’

Eigenlijk zou de Kippenbrug pas op 30 september klaar zijn voor gebruik, net na de Brandersfeesten. “Wij zijn erg trots. De jongens hebben er hard voor gewerkt om te zorgen dat de brug morgen (vrijdag 27 september, red.) open kan”, vertelt een blije Rijsdijk terwijl hij over de nieuwe houten planken loopt.

Naast het vervangen van de planken heeft de gehele brug ook een nieuwe verflaag gekregen. Hierdoor zou de overgang tussen Schiedam West en het centrum weer jaren in goede staat zijn. “We hebben met dat ponton elk segment afgewerkt”, legt de onderhoudsmonteur uit. Hij wijst over de reling naar een groen grijs drijvend ponton. “De brug is aan de onder- en bovenkant helemaal opnieuw in de lak gezet. Nu is het weer in ere hersteld.”