advertentie
  • vervoer
  • Vlaardingen

Tol betalen voor Blankenburgverbinding kan ook via Flitsmeister

Het is ook mogelijk om de tol voor de Blankenburgverbinding (A24) te betalen via de app Flitsmeister, meldt de RDW (Dienst Wegverkeer). Op 7 december wordt de A24 in gebruik genomen, vanaf dat moment gaat ook de tol in op het traject. In eerste instantie kon het aanmelden voor een tolprovider alleen bij Move-IZI.

De camera's waarmee de voertuigen die tol moeten betalen in beeld worden gebracht.
De camera's waarmee de voertuigen die tol moeten betalen in beeld worden gebracht. | Foto: Twee
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 26 september 2024 14:54

De tol op het vier kilometer lange traject wordt 1,51 euro voor personenauto’s en 9,13 euro voor vrachtwagens. Deze tol wordt geheven, omdat de aanleg van het traject te duur was voor de Rijksoverheid om zelf te bekostigen.

Het betalen van de tol kan via een provider die automatisch afschrijft, zoals Flitsmeister. Ook kan de tol per keer achteraf betaald worden via e-tol.nl. Deze tol dient binnen 72 uur na het rijden door de tunnel betaald te worden.

Eén keer per maand afgeschreven

Volgens de RDW zal de betaalfunctie in de Flitsmeister-app vanaf half november beschikbaar zijn. De kosten voor alle ritjes over het traject worden één keer per maand afgeschreven.

Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer tolproviders bijkomen. Daar zitten vermoedelijk ook buitenlandse providers bij. Een door de RDW genoemd voorbeeld is de app 4411 die begin 2025 in België gelanceerd wordt.