advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Cor (87) gooit nu een balletje op zijn ‘eigen’ jeu de boulesbaan

Cor Dobbelstein (87) heeft sinds kort een eigen jeu de boulesbaan. In de tuin van Drieën-Huysen aan de Graaf Walramlaan in Vlaardingen kan er sinds deze donderdag een balletje gegooid worden. Donderdagmiddag 26 september werd de baan door Dobbelstein en wethouder Arnoud Proos officieel geopend.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 26 september 2024 16:47

“Ik las in de krant dat je met een buurtinitiatief iets kunt bereiken”, vertelt Dobbelstein enthousiast. “Toen hebben we uiteindelijk met onder andere de gemeente en andere partijen om tafel gezeten. Toen heb ik mijn plan voorgelegd en iedereen vond het direct leuk. En nu ligt hij er.”

Cor woont in een aanleunwoning aan de Graaf Walramlaan in het verzorgingstehuis Drieën-Huysen. Het complex is onderdeel van de Zonnehuisgroep, waar niet alleen ouderen wonen, maar ook volwassenen tussen de 18 en 65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel.

Dobbelstein gooide al regelmatig een balletje, maar nu is natuurlijk de vraag hoe vaak hij op zijn eigen baan te vinden is. “Dat ligt volledig aan het weer. Als het mooi weer is zal er best vaak gebruik van worden gemaakt, denk ik.”

De baan is volgens Dobbelstein de eerste rolstoeltoegankelijke jeu de boulesbaan. En of het nu ‘jeu de boules’ of ‘petanque’ is, maakt volgens hem niet uit. “Wij zeggen jeu de boules, de Fransen zeggen petanque. Maar ik vind jeu de boules leuker klinken.”