advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Zij betalen voor de Brandersfeesten

Naast de subsidie van de gemeente en het geld uit fondsen wordt een groot deel van het budget van de Brandersfeesten bij sponsoren vergaard. Op de vooravond van de festiviteiten proosten zij met elkaar om het voortbestaan van het Schiedamse feest te vieren, want dat is belangrijk zeggen zij. “Ik denk dat het meer betekent dan iedereen denkt.”

Markus Burger

door Markus Burger

vrijdag 27 september 2024 22:14

Een vijftigtal lokale ondernemers en hun partners lopen met biertjes en wijnglazen door de Grote- of Sint Janskerk op vrijdagavond. Borstklopperij is het niet, maar trots is het wel. “Het is hartverwarmend geweest, we hebben echt een mooi bedrag kunnen ophalen”, vertelt Marco Clarijs, die dit jaar betrokken is bij de sponsorcommissie van de Brandersfeesten. Sponsoren zijn veelal zelf opgegroeid met de feesten en willen die niet zien verdwijnen: “Het is de laatste jaren wat minder geweest, dus het zou leuk zijn er als er weer wat meer geregeld kan worden”, deelt een ondernemer.

Clarijs: “Ik ben tweeënveertig en ik ben denk ik al tweeënveertig keer naar de Brandersfeesten ben gegaan.” Ook John Massaar, directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen, na de gemeente de grootste partner van het feest, ziet het onverminderde belang van de Brandersfeesten: “Ik merk altijd als de Brandersfeesten weer van start gaan er een soort enthousiasme ontstaat in Schiedam en dat iedereen erop zit te wachten. Dus ik denk dat het meer betekent dan iedereen denkt: het betekent heel veel voor de samenhorigheid in de stad.”