advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Brandersfeesten zijn terug: ‘Niet te beschrijven hoe mooi wij dit vinden!’

De Brandersfeesten zijn feestelijk geopend op het Land van Belofte in Schiedam. Een gedicht van stadsdichter KMR, een optreden van Orgel Joke en de saamhorigheid zorgden ervoor dat Schiedammers de regen trotseerden. Ze kwamen samen om het feest ter ere van de Schiedamse branderijen te vieren.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 27 september 2024 23:33

Het centrum van Schiedam wordt met het vallen van de avond steeds drukker. Meerdere wegen zijn afgezet en muziek schalt over het Land van Belofte. Dan is het 19:30 uur en begint de act waarvoor veel mensen al vroeg naar het centrum kwamen, Orgel Joke.

“Het is echt superleuk, elk jaar weer iets om naar uit te kijken. Orgel Joke ken ik via sociale media en eigenlijk ben ik voor haar hier eerder naartoe gekomen”, vertelt een van de feestvierende mensen. “Schitterend is dit”, schreeuwt iemand uit een vriendengroep. Een vriend vult hem aan: “Het is niet te beschrijven hoe mooi wij dit vinden.”

‘Kroegjes en dansen’

De festiviteiten van vrijdagavond moeten pas het begin zijn van de Brandersfeesten, volgens de feestvierende mensen. “De grote braderie op zondag heb ik wel heel veel zin in”, legt een vrouw uit. Een groep jongens steekt bij de vraag wat het leukst is tijdens de Brandersfeesten hun glazen bier op. “We gaan straks verder de stad in. Kroegjes, dansen en lekker wat drinken, zoals elk jaar eigenlijk”, sluit iemand anders af.