advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Schiedamse Sylvia wint half miljoen euro bij Miljoenenjacht

Sylvia Voogdt is een van de Schiedammers die mocht deelnemen aan het programma Postcode Loterij Miljoenenjacht op SBS. Voogdt was de enige Schiedammer die een van de inschattingsvragen goed beantwoordde en mee mocht spelen met de algemene kennisronde en daarna de finale. Ze wint 511 duizend euro.

Schiedamse Sylvia wint half miljoen euro bij Miljoenenjacht
Foto: SBS
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

zondag 29 september 2024 22:32

Deelnemers van de Postcodeloterij die op de postcode 3122 wonen, waren uitgenodigd in de studio bij Linda de Mol samen met nog tien andere postcodes in Nederland. De Schiedamse beantwoordde de tweede inschattingsvraag het beste van het hele publiek. De vraag: In welk jaar trouwde Frans Bauer met zijn vrouw Mariska? Het antwoord was 2008. Door het perfect beantwoorden van de vraag gaat zij door naar de volgende ronde.

Na de inschattingsronde vindt er een algemene kennisronde plaats tussen de vijf deelnemers die achter de desk zijn beland. Elke ronde valt er een persoon af. Tijdens deze ronde stond de Schiedamse de gehele tijd op een plaats die hoog genoeg was om niet af te vallen. Na nog een ronde te overleven staat zij in het finalespel. 

Koffertjes openmaken

Het finalespel van Miljoenenjacht bestaat uit het openmaken van koffertjes waarin bedragen zitten die je wegspeelt. Het doel: zo hoog mogelijke bedragen te vermijden in de koffertjes. Hoe hoger de bedragen hoe hoger het bod van de Miljoenenjacht-bank. 

Het gaat de Schiedamse voor de wind in het finalespel. Veelal lage koffertjes worden weggespeeld. Na het openmaken van meerdere koffers wordt Sylvia een bedrag van 300 duizend euro geboden. Maar ze heeft vertrouwen en gaat door. Ze moet twee koffers uitkiezen die uit het spel verdwijnen. De grootste angst is het verliezen van de koffer waar vijf miljoen euro in zit.

Sylvia kiest uiteindelijk twee koffers die 500 duizend euro en 25 duizend euro waard zijn. Er komt een nieuw bod van de bank: 511 duizend euro. Sylvia twijfelt nog even om nog een ronde door te spelen en nog één koffer uit het spel te halen. Maar de half miljoen euro blijkt te veel om ‘nee’ tegen te zeggen. Ze drukt op de rode knop en gaat met het grote geldbedrag terug naar Schiedam.