advertentie
  • 112
  • Vlaardingen
  • Schiedam

16-jarigen uit Vlaardingen en Schiedam opgepakt in Amsterdam na overval in Arnhem

Twee 16-jarige jongens uit Vlaardingen en Schiedam zijn zaterdagmiddag 28 september in Amsterdam opgepakt na een gewapende overval. Dat meldt de politie Gelderland op X. De overval zou hebben plaatsgevonden in Arnhem, bij elektronicawinkel CeX. Een derde verdachte, een 19-jarige man uit Alkmaar, werd ook gearresteerd, zo meldt Omroep Gelderland.

16-jarigen uit Vlaardingen en Schiedam opgepakt in Amsterdam na overval in Arnhem
Foto: stockfoto politie
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

maandag 30 september 2024 10:31

De overval vond zaterdagochtend plaats, waarbij medewerkers met een vuurwapen werden bedreigd. Één medewerker kreeg zelfs een pistool tegen zijn kin gedrukt. De daders wisten een aanzienlijke hoeveelheid iPhones te stelen en sloegen op de vlucht, blijkt uit berichtgeving van Omroep Gelderland en AT5.

Na de overval werd er een grootschalige politieactie op touw gezet, wat leidde tot de aanhouding van de verdachten op de Slotermeerlaan in Amsterdam. Een arrestatieteam, ondersteund door meerdere politieauto's en een helikopter, was betrokken bij de operatie, zo bevestigt de politie Gelderland.

De drie verdachten zitten momenteel vast. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de overval en de rol van de verdachten.