advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Hockeyclub Pollux valt in de prijzen op Nationale Burendag

Met 52,5% van de stemmen heeft hockeyclub VMHC-Pollux de Gouden Buur Award 2024 gewonnen. De prijsuitreiking vond plaats op vrijdag 27 september tijdens de Nationale Burendag, waarmee de inzet van de club voor de lokale gemeenschap werd bekroond.

Hockeyclub Pollux valt in de prijzen op Nationale Burendag
Foto: VMHC-Pollux
Julian Jansen

door Julian Jansen

maandag 30 september 2024 11:35

De Gouden Buur Award is bedoeld om individuen en organisaties te eren die bijdragen aan een veilige en betrokken buurt. Hockeyclub VMHC-Pollux, actief in Vlaardingen, won de award met een ruime meerderheid van de stemmen. De club werd geprezen voor de inspanningen om de lokale gemeenschap te betrekken bij sport en sociale activiteiten, wat heeft bijgedragen aan een sterke verbinding tussen buurtbewoners.

Nationale Burendag als podium

De award-uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse Nationale Burendag, een landelijk initiatief gericht op het versterken van buurtbanden. Andere genomineerden waren Buurtpunt Groot Ambacht, Atletiekvereniging AV Fortuna, Wijkcentrum West, S.C. Twist, Judovereniging Kai, Voedselbank Vlaardingen en mevrouw Wendy Netten van het Buurtkastje.

Voorgedragen

Ieder jaar draagt een andere Vlaardinger de genomineerden voor. Dit jaar was die eer aan Jaap Jongejan, voormalig jeugdvoorzitter en erelid van de Vlaardingse Football Club (VFC). De jury, die de taak heeft om de stemming te controleren en de uitreiking te doen, bestaat uit vredesactivist Han Raeijmaekers, zangeres Rita Young en buurtbemiddelaar Milton R. King.

GoudenBuurAward

v.l.n.r. Han Raeijmaekers, Rita Young, Charlotte Kleinjan (secretaris van VMHC-Pollux), Milton R. King en Jaap Jongejan | Foto: Buurtbemiddeling Vlaardingen