advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Honderdduizend bezoekers tijdens Brandersfeesten: 'Horeca knalde uit zijn voegen'

De organisatie van de Schiedamse Brandersfeesten kijkt terug op een geslaagde editie. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag was er veel muziek, drank en gezelligheid in het centrum. “De horeca knalde uit zijn voegen en vooral het Land van Belofte was een groot feest”, zegt John van Oudenaarde, organisator. Volgens de organisatie trok het evenement dit weekend meer dan honderdduizend bezoekers.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 30 september 2024 15:33

De Brandersfeesten begon vrijdag met een optreden van Orgel Joke. Ondanks de regen kwamen er toch nog de nodige feestgangers de muziek op zoeken. “Het hele weekend was super goed, boven eigen verwachting zelfs”, laat John van Oudenaarde weten. Ook de zaterdag is volgens hem druk bezocht. Tussen de buien door waren er veel mensen in de stad te vinden.“De regen heeft in geringe mate de mensen wel tegengehouden, maar alsnog waren er een hoop bezoekers. Mensen hadden zin in de Brandersfeesten!”

‘Bami eten’

“Iedereen die je het hele jaar niet ziet, zie je op de Brandersfeesten en op Koningsdag”, laat een van de bezoekers weten. Zaterdag was er muziek op zowel het Land van Belofte tot aan de Lange Haven. “Om een uur of half zes gaan we bami eten. Daarna gaan we nog even lopen waar we nog niet geweest zijn”, vertelt een andere bezoeker.

Ook burgemeester Harald Bergmann was in het centrum te vinden. “Je kan ergens wat drinken, meezingen. Er is overal wat te doen, dat maakt het wel leuk. De organisatie is ook superblij, maar wij zijn ook blij met de organisatie. Als zij het niet organiseren dan hebben we het niet.”

Een persoonlijk hoogtepunt voor Van Oudenaarde was het optreden van stadsdichter KMR op vrijdagavond. “Ik heb hem op 4 mei horen voordragen, dat maakte toen een grote indruk. Vrijdagavond kreeg ik hetzelfde gevoel.”