advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Ondanks ravage op straat zijn bewoners Zeeheldenbuurt ‘rustig vertrokken’

Het wonder waar Mandy van Huis en haar buren op hoopten is niet gekomen. Sinds maandagavond 30 september zijn de te slopen huizen in de Nieuwe Kerkstraat en de Cornelis Houtmanstraat in de Vlaardingse Oostwijk leeg. De ochtend na de uitverhuizing ligt de straat vol spullen.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 01 oktober 2024 17:32

De spullen zijn in de loop van dinsdagochtend opgehaald door Irado. Mandy van Huis heeft in de  nacht van maandag op dinsdag bij een vriend geslapen, ze heeft nog geen nieuw plekje gevonden. “Het voelde heel anders deze week. Mensen gooiden hun herinneringen op straat. Spullen die niet meekonden, zoals koelkasten en bedden. Gelukkig zijn er ook wat mooie spullen naar de kringloop gegaan.”

Mandy gaat het groepsgevoel in de wijk enorm missen. “De sfeer in de wijk was heel erg goed, iedereen kende elkaar. Het is gek dat we allemaal weg zijn. Vorige week zochten ‘we’ een nieuw huis, nu zoek ‘ik’ een nieuw huis.”

Zaterdag 5 oktober is er een struikroofactie in de wijk. De grote hoeveelheid aan groen uit de tuinen kan dan mee worden genomen, er staat zelfs een hele kas in de achtertuin. Ook komt er een egelexpert langs om egels te zoeken. Met de struikroofactie moeten planten en egels gered worden van de sloop.

20241001_nieuwekerkstraat.00_02_08_21.Still002.jpg

Foto: Twee