advertentie
  • wonen
  • wonen
  • Schiedam
  • Schiedam

Steeds meer Rotterdammers komen wonen in Schiedam, borrel moet zorgen voor verbinding

Indra Diallo en Daan Beijneveld woonden eerst in Rotterdam, maar nu in Schiedam. En met die verhuizing brengen zij ook hun ConnectieClub naar Schiedam. Het stel organiseerde in Rotterdam al diners om bewoners met elkaar te verbinden. Vanaf donderdag 3 oktober starten zij in Schiedam met een maandelijkse ‘Nieuwe bewoners borrel’, die elke eerste donderdag van de maand zal plaatsvinden.

Hanna van Spijk

door Hanna van Spijk

woensdag 02 oktober 2024 09:44

Indra en Daan verhuisden een jaar geleden naar Schiedam-West. Tijdens de verbouwing van hun nieuwe huis merkten ze zelf de behoefte aan nieuwe sociale contacten. "Je ziet steeds meer jonge stellen naar Schiedam verhuizen", vertelt Indra. "Maar de borrel is niet alleen voor hen." Ze benadrukt dat de doelgroep tussen de 18 en 80 jaar oud is. "Of je nu net in Schiedam bent komen wonen of hier al langer woont, iedereen is welkom!"

De locatie van de borrel zal verschillen. Voor de eerste twee edities op 3 oktober en 7 november is de locatie al vastgesteld, maar deze wordt pas vlak voor de borrel gedeeld met de deelnemers. "Zo behouden we een beetje mystiek", legt Indra uit.

Harp

Naast het organiseren van evenementen is Indra harpist en therapeutisch harpspeler. Ze gebruikt muziek als een manier om verbinding te creëren, zowel tussen mensen als met zichzelf. Hoewel ze tijdens de komende borrel haar harp thuis laat, overweegt ze om in de toekomst haar muziek weer te gebruiken bij de borrels. "Het kan een mooie toevoeging zijn om mensen op een dieper niveau te verbinden."

De Nieuwe Bewoners Borrel is bedoeld om nieuwe contacten op te doen en Schiedammers met elkaar te verbinden. Hoewel je van tevoren niet kunt voorspellen wat er precies uit voortkomt, levert zo’n avond altijd iets speciaals op, vindt het koppel. "Misschien ontmoet je een nieuwe sportmaat, een vriendin om koffie mee te drinken, of voer je een inspirerend gesprek", zegt Indra. Voor de borrels op 3 oktober en 7 november kunnen Schiedammers zich nog aanmelden via de website van de Connectie Club.