advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Kinderboekenweek feestelijk afgetrapt met flashmob in de Passage

De Kinderboekenweek is dit jaar feestelijk begonnen met een knallend evenement buiten de deur: een vrolijke flashmob in winkelcentrum Passage in Schiedam. Tientallen kinderen deden enthousiast mee. De actie trok veel bekijks en zorgde voor een feestelijke start van de week waarin lezen centraal staat.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 02 oktober 2024 17:29

Het doel van de Kinderboekenweek is om kinderen op een speelse manier aan het lezen te krijgen. Hoewel dat één keer per jaar extra wordt gevierd, ziet de bibliotheek in Schiedam het hele jaar door jongeren die met plezier boeken lezen. Lezen is voor hen niet alleen een verplichte schooltaak, maar een hobby die ze graag voortzetten.

Om kinderen nóg meer te stimuleren om te lezen, worden er op scholen verschillende leesmomenten ingevoerd, zoals zelfstandig lezen. Op die manier krijgen kinderen de kans om op hun eigen tempo te genieten van de wereld die boeken hen bieden.

De Kinderboekenweek wordt feestelijk afgesloten met een speciaal eindfeest voor kinderen van 7 tot 12 jaar, dat gratis toegankelijk is. Het thema van dit jaar, ‘Vier je eigenwijsheid!’, staat centraal in alle activiteiten. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops waarin ze kennismaken met zelfverdedigingskunsten, leren op te komen voor hun mening, een superheld leren tekenen of hun beste dansmoves laten zien in de silent disco.