advertentie
  • politiek
  • Vlaardingen

GroenLinks en PvdA dicht bij Vlaardingse samenwerking: ‘Partij is een middel, geen doel’

In navolging van de landelijke afdelingen lijken GroenLinks en Partij van de Arbeid ook in Vlaardingen samen te gaan. Bij de algemene ledenvergadering van GroenLinks, woensdagavond in de Windwijzer, wordt een conceptbesluit voorgelegd. De twee partijen willen met een gezamenlijke lijst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 03 oktober 2024 14:32

GroenLinks zit momenteel in de coalitie en heeft vier zetels in de Vlaardingse gemeenteraad. De PvdA zit in de oppositie met één zetel.

“Partijen in Vlaardingen vallen in de regel allemaal uit elkaar. Het is veel fijner om de samenwerking te zoeken”, vertelt Neill Voorburg, fractievoorzitter van GroenLinks in Vlaardingen. De samenwerking kan op steun rekenen van voormalige PvdA-prominenten in Vlaardingen, zoals oud-wethouder Anny Attema. “Ik ben ook lid geworden van GroenLinks. Als progressief Nederland zich niet verenigt gaan we de strijd met de rechtse krachten niet winnen.”

Ook oud-PvdA-wethouder Hans Versluijs is enthousiast. “Over 99 procent van de dingen zijn de twee partijen het eens.” Van oudsher is Vlaardingen een PvdA-stad. In 2006 had het nog twaalf zetels in de gemeenteraad. Levert die nostalgie geen moeite op bij Attema? “De partij is een middel, geen doel. Als wij ons doel kunnen bereiken door samen te gaan is dat alleen maar mooi.”