advertentie
  • 112
  • Schiedam
  • vervoer

Tientallen boetes bij politiecontrole op A4 bij Schiedam

Bij een grootschalige verkeerscontrole op de A4 bij Schiedam hebben agenten donderdag 3 oktober tientallen overtredingen geconstateerd. De actie, die zich vooral richtte op het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden, resulteerde in maar liefst 35 bekeuringen voor deze overtreding. De betrapte bestuurders kunnen binnenkort een flinke boete van 420 euro verwachten.

Tientallen boetes bij politiecontrole op A4 bij Schiedam
Foto: Instagram @verkeerspolitie_rotterdam
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

vrijdag 04 oktober 2024 09:15

Naast het telefoongebruik constateerde de politie ook andere misstanden. Eén auto met aanhangwagen werd in beslag genomen omdat de bestuurder herhaaldelijk zonder rijbewijs reed. Daarnaast bleken twee bestuurders niet in het bezit van een geldig rijbewijs en hadden drie voertuigen te donker getinte ruiten. Bij vier bestuurders bestond bovendien het vermoeden van drugsgebruik, waarna bloedafname volgde.

De controle op de A4 maakt deel uit van de "Road Pol Safety Days", een Europees initiatief dat gericht is op het verbeteren van de verkeersveiligheid. De politie waarschuwt dat er de komende tijd nog meer van dit soort acties zullen plaatsvinden om automobilisten bewust te maken van de risico's en consequenties van onveilig rijgedrag.