advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Zangeres Shary-An Nivillac ontvangt Jillis Bruggeman Penning

Singer-songwriter Shary-An Nivillac zal de landelijke Jillis Bruggeman Penning 2024 ontvangen. Deze prestigieuze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie van genderdiversiteit. De uitreiking vindt op vrijdag 11 oktober, Coming Out-dag, plaats in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam.

Zangeres Shary-An Nivillac ontvangt Jillis Bruggeman Penning
Foto: Twee / Gemeente Schiedam
redactie

door redactie

vrijdag 04 oktober 2024 12:07

Shary-An Nivillac, bekend van haar deelname aan The Voice of Holland, wordt geëerd voor haar onvermoeibare inzet voor de genderdiverse gemeenschap. Ze brengt het thema 'jezelf mogen zijn' universeel onder de aandacht via haar muziek, theateroptredens en interviews. Sinds 2017 is ze bovendien ambassadeur van Pride Amsterdam.

Wethouder Anouschka Biekman zal de eer hebben om de penning aan de zangeres te overhandigen. Eerdere penning-winnaars zijn Richard Groenendijk (2023), Raven van Dorst (2022), Splinter Chabot (2021), Claudia de Breij (2020), Boris Dittrich (2019), Barbara Barend (2018), Arie Boomsma (2017), Michael van Praag (2016) en Amnesty International (2015).

Ter dood veroordeeld

De penning is vernoemd naar Jillis Bruggeman, die in 1803 op de Grote Markt in Schiedam werd ter dood veroordeeld vanwege zijn geaardheid. Met deze jaarlijkse onderscheiding wil de gemeente Schiedam het belang van genderdiversiteit blijvend onder de aandacht brengen.

Naast de Jillis Bruggeman Penning worden ook drie regionale Opstekers uitgereikt aan Eric de Keizer, Jan Derksen-Wynn samen met wijlen Marc Wynn-Derksen, en Marco van Schie voor hun lokale bijdragen aan genderdiversiteit. Schiedammers kunnen de uitreiking gratis bijwonen, maar moeten wel vooraf een plaats reserveren via de website sdam.nl.