advertentie
  • politiek
  • wonen
  • Schiedam

Bouw van 190 woningen in Schiedam kan doorgaan, bezwaar ingetrokken

De ontwikkeling van wooncomplex de Nieuwe Kethelpoort in Schiedam Nieuwland kan weer doorgaan. Evangeliegemeente De Deur, die naast het gebouw waar de ontwikkeling plaatsvindt gehuisvest is, heeft het beroep bij de Raad van State ingetrokken. Volgens de gemeente kunnen de plannen nu volgens het bestemmingsplan verder worden uitgewerkt.

Bouw van 190 woningen in Schiedam kan doorgaan, bezwaar ingetrokken
Foto: gemeente Schiedam
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 04 oktober 2024 17:31

Op de plek waar de 190 woningen van de Nieuwe Kethelpoort komen was vroeger een school gevestigd. In 2020 is besloten dat hier een wooncomplex kon komen. Er worden twee ‘pakhuizen’ gebouwd waar appartementen, grondgebonden woningen, horeca en maatschappelijke ruimten in komen.

De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland doet uitspraken in rechtszaken tussen een overheid (in dit geval: de gemeente Schiedam) en burgers of bedrijven. Er hoeft nu geen uitspraak gedaan te worden in de zaak, omdat het bezwaar is ingetrokken.

Onduidelijk

Evangeliegemeente De Deur wil niet aangeven waarom zij het beroep hebben ingetrokken. Bij de gemeente Schiedam is ook niet bekend waarom het beroep is ingetrokken. Daarbij geeft de gemeente aan dat er geen overeenstemming is bereikt tussen de gemeente en De Deur. Dit is dus geen reden waardoor de procedure bij Raad van State is opgeschort.

De ontwikkeling van het wooncomplex kan nu weer doorgang vinden. Volgens de gemeente lopen er geen andere bezwaren bij de Raad van State rondom de Nieuwe Kethelpoort.

Op welk moment de Nieuwe Kethelpoort is afgerond is nog niet bekend.