advertentie
  • Schiedam

Gevalletje ‘laad maar’: Schiedamse Nick wacht al twee jaar op werkende laadpaal

Schiedammer Nick Kiran is al twee jaar bezig met een laadpaal bij hem om de hoek. Zelf woont hij aan de Korte Haven en heeft een laadpaal aangevraagd voor aan de Westvest. Vandaag precies twee jaar geleden deed hij die aanvraag en op 4 oktober dit jaar, doet hij het nog altijd niet. Maar desondanks is vandaag “een heugelijke dag”.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 04 oktober 2024 17:46

“Hij doet het niet, want hij is niet aangesloten”, zegt Nick. Vol verbazing kijkt hij nog regelmatig naar de laadpaal en de bijbehorende parkeerplek. “Er staan meerdere palen in de straat, maar ze hebben allemaal maar één plek.” Dat betekent dat Nick regelmatig moet zoeken naar een plek om zijn auto op te kunnen laden.

De reden dat de paal het nog steeds niet doet heeft te maken met het feit dat er meerdere partijen betrokken zijn bij het aanvraagproces. Maar die wijzen volgens Nick allemaal naar elkaar.

‘Binnen enkele weken geplaatst’

De gemeente laat weten dat technische factoren een rol spelen in het geheel. “In dit geval hebben die voor vertraging gezorgd. De aannemer laat weten dat de paal binnen enkele weken zal worden geplaatst.” Een fijne reactie, zou je denken. Is het niet dat de paal er al staat, maar het simpelweg nog niet doet.

“Dat is vervelend. Ik rij nu vaak tien minuten rondjes door de binnenstad, op zoek naar een plekje”, vertelt Nick. “Dat is niet erg, maar als je er een om de hoek hebt, kan dat best frustrerend zijn.” Of de paal het nu snel zal gaan doen is nog maar de vraag. Nick wacht het in ieder geval af.