Onder het genot (?) van een penetrante BBQ-lucht werd in Bleiswijk een fel duel uitgevochten door twee teams, die niet wilden verliezen. Soccer Boys liet aanvankelijk Victoria’04 het spel maken, maar zocht in de snelle omschakeling naar een counter mogelijkheid.

redactie

door redactie

zondag 06 oktober 2024 00:18

Dat leverde binnen 5 minuten na de aftrap meteen succes op voor de thuisclub.  Een aanval van Victoria'04 werd vroegtijdig afgebroken, waardoor Soccer Boys meteen mocht counteren. De vrije doortocht naar het doel van de bezoekers leverde de 1-0 voorsprong op. Victoria'04 rechtte de rug en bleef zoeken naar de gelijkmaker, die echter niet werd gescoord in de eerste helft.

Doelgerichte acties van Colin Pleijsier en Roy Meerten leverden voor Victoria'04 niet het gewenste succes op. Nailey Girigorie was dichtbij een treffer, doch zijn inzet verdween via de buitenkant van de paal naast het doel van de thuisclub.

In de tweede helft ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. En wederom moest Victoria'04 binnen de kortste keren na de hervatting een tweede doelpunt incasseren. Een snelle counter van Soccer Boys werd in eerste instantie verdedigd, maar in de rebound werd de bal in het doel gewerkt: 2-0. De Vlaardingse formatie liet zich niet het kaas van het brood eten en toonde door hard te werken veerkracht. Na een kwartier spelen werd spits Nailey Girigorie de diepte ingestuurd.

Op snelheid klopte Victoria's topscorer zijn directe tegenstander om doeltreffend uit te halen: 2-1. Victoria'04 nam steeds meer risico om de gelijkmaker te forceren. Soccer Boys kreeg hierdoor meer ruimte, maar benutte deze niet. Keer op keer ontsnapte Victoria'04 aan een derde tegentreffer in de jacht naar de 2-2. Die na ruim een half uur er wel kwam. Jory Fastenau gaf een voorzet op maat naar Lars Kortleven, die met een knalhard schot de gelijkmaker in de touwen schoot.

Kort voor tijd ontstond er een handgemeen tussen twee kemphanen, waardoor de wedstrijd met 20 spelers moest worden afgewerkt. In de resterende minuten kroop Victoria'04 door het oog van de naald. Soccer Boys verzuimde de trekker over te halen bij een kansrijke positie voor het doel van Victoria'04. Met gemengde gevoelens kon het ene winstpuntje worden bijgeschreven door beide opponenten. Van de inmiddels gereedstaande BBQ kon genuttigd gaan worden.

Verslag: Arie Noodhoek