• sport en bewegen
  • Schiedam

Terechte nederlaag voor Nexus

Na de midweekse speelronde in Schiedam, waarin beide ploegen elkaar troffen en een tamelijk rustige wedstrijd eindigde in een 12-12 gelijkspel, speelden Korbatjo en Nexus vier dagen later direct de returnwedstrijd. Waar de najaarscompetitie vaak gepaard gaat met wedstrijden in de regen, wind en kou, was dit een zeldzaam mooie dag met een sterk zonnetje en een strakblauwe lucht, wat leidde tot ideale korfbalomstandigheden.

Suthes Balasooriyan wurmt zich langs zijn tegenstander en krijgt de bal aangespeeld door Lisa Stouten, foto: Nexus
redactie

door redactie

zondag 06 oktober 2024 23:26

Na een zware wedstrijd van Nexus 2, waarin er ruim werd verloren van Korbatjo 2, konden beide eerste ploegen om 15:30 uur starten met de een-na-laatste wedstrijd van dit veldseizoen. De doelpunten lieten in de beginfase even op zich wachten. Korbatjo opende sterk met lange aanvallen waarin veel afstandsschoten werden genomen. Nexus had het lastiger om tot goede kansen te komen, maar wist uiteindelijk wel op voorsprong te komen na een afstandsschot van Yannick van Otterloo. Na deze eerste voorsprong van Nexus begon Korbatjo raak te schieten en volgden de doelpunten elkaar snel op. Hierbij maakte Korbatjo goed gebruik van het lengteoverwicht aan de dameskant, waarbij de heren aan de buitenkant bleven en konden blijven herhalen. Dit leidde binnen vijf minuten tot een voorsprong van 4-1. Nexus wist hierna iets beter in het spel te komen en begon mee te scoren via doelpunten van Danté Bernard, Suthes Balasooriyan en Juliette van Schie. Ondanks deze doelpunten bleef Korbatjo de bovenliggende partij en wist de voorsprong verder uit te bouwen naar een 10-6 stand bij rust.

Na rust bleef het gat van vier doelpunten enige tijd gelijk. Coach Mario Bernard had ondertussen Suthes Balasooriyan en Dante Bernard van vak laten wisselen en bracht Jochem Schuurman binnen de lijnen voor meer rebounds. Deze omschakelingen hielpen de Schiedammers beter in de wedstrijd te komen en het gat zelfs tot één punt te verkleinen bij een stand van 14-13. Helaas was dit niet het moment voor een doorbraak, en wist Korbatjo op dit cruciale moment weer te scoren. Hierna was het verzet bij Nexus gebroken. In de slotfase van de wedstrijd werd er niet meer raak geschoten, iets waar de ploeg de hele wedstrijd al moeite mee had. Korbatjo liep nog uit tot 18-14, wat uiteindelijk een iets groter verschil weergaf dan er werkelijk in de wedstrijd was tussen beide ploegen, maar het was wel een terechte overwinning voor de ploeg uit Oud-Beijerland. Het spel van Nexus zit dit veldseizoen wel goed, maar de afronding laat zeer veel te wensen over. Wanneer dit de komende weken kan worden verbeterd, zit er een mooie zaalcompetitie aan te komen.

Volgende week staat de laatste veldwedstrijd op het programma, thuis in Schiedam tegen ADO. Nexus is al zeker van handhaving in de tweede klasse en ADO van het kampioenschap. Hopelijk kan deze laatste zaterdag van het seizoen een mooie afsluiting vormen, waarna de blik naar de zaalcompetitie kan worden gericht.

Verslag: Sander van der Heide