advertentie
  • vervoer
  • Schiedam

Is Mels (45) uit Schiedam de Beste Slechtste Chauffeur van Nederland?

Mels Beijer uit Schiedam doet mee aan ‘De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland’, het programma waarin de deelnemers normaal gesproken moeten bewijzen dat zij niet de slechtste chauffeur zijn. Dit seizoen doen er een aantal oud-deelnemers mee uit eerdere seizoenen. Zij krijgen opnieuw rijles. Twee deelnemers, waarvan Mels er één is, probeert überhaupt een rijbewijs te halen.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 07 oktober 2024 16:56

“Ik werkte eerst in Schiedam”, vertelt Mels. “Daar ging ik altijd lopend naar toe. Nu werk ik in Rotterdam-Zuid en dat is te doen met de metro.” Het is zomaar een voorbeeld van waarom de Schiedammer tot op de dag van vandaag geen rijbewijs nodig heeft gehad. Maar zijn vrienden gaven de 45-jarige Schiedammer op voor het programma omdat zij het nu toch wel eens tijd vonden dat hij in bezit zou komen van het roze pasje.

Op zijn deelname aan het programma kijkt Mels positief terug. Of hij daadwerkelijk zijn rijbewijs gehaald heeft mag hij nog niet zeggen, maar hij zegt wel een hoop geleerd te hebben. “Toen ik jaren geleden rijles had, had je al die knopjes in de auto niet. En geen navigatie. Dus toen ik voor het eerst in een auto stapte begon er van alles tegen mij te praten.”

Deelname aan het tv-programma heeft Mels in ieder geval één positief ding opgeleverd: dankzij de rijlessen in het programma is hij over zijn angst voor vrachtwagens heen. En hij heeft ook nog wat geleerd. “Ik weet nu: een spookrijder heeft helemaal geen laken om.”

De opnames voor het RTL5-programma hebben een half jaar geduurd, vertelt Mels. Vanaf dinsdag 8 oktober is het nieuwe seizoen te zien, vanaf 20.30 uur. Dan begint de eerste aflevering met de nulmeting. Daarin is te zien hoe ‘slecht’ de deelnemende chauffeurs echt zijn.