advertentie
  • Vlaardingen
  • vervoer

Vernieuwd fietspad bij begraafplaats Emaus is ‘even wennen’

Vol verbazing arriveerden fietsers bij het vernieuwde fietspad langs begraafplaats Emaus in Vlaardingen. Het groenperk is pasgeleden heringericht. Mensen reageren dan ook wisselend op de aanpassing van de fietsoversteek. "Het is even wennen", zegt een van de fietsers.

Juliet Heinsbroek

door Juliet Heinsbroek

dinsdag 08 oktober 2024 18:07

Waar je voorheen als fietser rechtdoor kon rijden, vereist de route nu wat meer stuurwerk. De weg de dijk op, richting de molen, bevat nu extra bochten. Al lijkt het dat een aantal fietsers alsnog door het nieuwe groen heen rijden.

Niet iedereen is tevreden met de aanpassingen. "Ik snap er helemaal niks van”, zegt een van de voorbijgangers. “Ik hoop dat ze nog iets doen aan de beplanting, want het is nu erg kaal." Hij begrijpt niet goed waarom de veranderingen zijn doorgevoerd.

Toch zijn er ook positieve reacties. "Ik vind het een verbetering voor het aanzicht van de begraafplaats", vertelt een fietser. Het nieuwe perk zou volgens veel Vlaardingers kunnen zorgen voor meer groen in de stad, mits de beplanting goed wordt uitgevoerd.