advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

De blaadjes zitten nog aan de bomen, maar de oliebollenkraam staat er al weer

Het is pas begin oktober en toch heeft Nico Sterrenberg de oliebollenkraam op de Koemarkt in Schiedam al neergezet en opengegooid. Dankzij een motie van de partij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) besloot de gemeenteraad van Schiedam dat de kraam officieel eerder open mocht. En er is markt voor, zo blijkt op de eerste dag. Woensdag 9 oktober staat er al een rij bij de kraam.

Julian Jansen

door Julian Jansen

woensdag 09 oktober 2024 16:56

Hoewel de oliebol dé typische Oud en Nieuwsnack is, is Sterrenberg het hele jaar door bezig met zijn product. Vanaf de maand juli begint hij met de voorbereidingen voor het nieuwe oliebollenseizoen. “Dan gaan we nakijken of alles nog goed is. Daarna gaan we de inkoop inschatten en de prijzen afspreken bij de groothandels,” vertelt Sterrenberg. Ook start het team met proeven en creëren van nieuwe varianten.

Reacties op straat

Vanaf het moment dat de klep van de kraam opengaat, staat er een rij klaar om de oliebollen in ontvangst te nemen. “Ik zag de kraam vanmorgen staan. Daar gaan we gelijk heen, dacht ik. Ze zijn weer terug”, vertelt een klant enthousiast.

“Het heeft weer een jaar geduurd. Ze zouden moeten blijven staan”, aldus een Schiedamse die tussen haar werk door even langs kwam voor de winterse snack.

Dubai-oliebol

De oliebollenbakker heeft ook een nieuwe variant op de oliebol op de markt gebracht. De zogeheten ‘Dubai-bol’ moet een stormloop op de Koemarkt opleveren. Deze variant is een vervolg op de Dubai-reep van chocolaterie De Bonte Koe die eerder dit jaar viraal ging op sociale media. “Ik kijk op TikTok en ik zag het voorbij komen. Dat wil ik ook wel, dacht ik”, vertelt hij trots. Inmiddels liggen de oliebollen klaar op de toonbank.