advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Veiligheidsdag in Schiedam: hulpdiensten in de schijnwerpers

Het Stadserf en het Land van Belofte in Schiedam stonden vandaag in het teken van Veiligheidsdag. Alle hulpdiensten waren aanwezig voor demonstraties en om vragen van het publiek te beantwoorden. Politieauto’s, brandweertrucks en een hoogwerker trokken veel bekijks, vooral onder de kinderen, die zelfs binnenin mochten kijken en op de hoogwerker van de brandweer konden zitten.

redactie

door redactie

woensdag 09 oktober 2024 19:04

Meerdere diensten waren van de partij, waaronder de politie, handhaving, brandweer en het Rode Kruis. Mike Heeg, politieagent, legt uit: “Veiligheidsdag is belangrijk, zo leert de buurt wat de politie en gemeente doen, en natuurlijk is het ook een beetje plezier hebben.” Ook de dierenambulance was aanwezig. Niels Olofsen van de dierenambulance vertelt: “Soms hebben mensen een bepaald beeld van hulpdiensten, en door zo’n dag krijgen ze te zien hoe anders het in werkelijkheid kan zijn.”

Naast het bewonderen van de hulpdiensten, kregen bezoekers ook veiligheidstips voor thuis. “Laat altijd een lichtje aan als je van huis gaat en informeer je buren als je met vakantie bent,” adviseren de politie en brandweer. Brandweerman Bert Sieders benadrukte het belang van brandpreventie: “Zorg voor goed werkende rookmelders in huis en vervang tijdig elektronische apparaten zoals opladers.”