advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Nieuw kunstwerk onder A20-viaduct geeft Vlaardingen kleur

Onder één van de viaducten van de snelweg A20 in Vlaardingen is natuurschilder Jeroen Verhoeff bezig met een nieuw kunstwerk. Het kunstwerk wordt een cartoon met alle dieren erop uit de Broekpolder. Jeroen is eind september begonnen met schilderen en denkt dat het kunstwerk eind oktober af zal zijn.

Norah Leensvaart

door Norah Leensvaart

donderdag 10 oktober 2024 15:37

Het doel van het kunstwerk is om de voorbijgangers en fietsers op te vrolijken en om ze naar de Broekpolder te trekken. Jeroen vertelt: “Het idee is dat de dieren ze vrolijk meetrekken en dat het zegt: kom dieren kijken in de Broekpolder, daar is het leuk!”

Het kunstwerk wordt aangebracht op het viaduct langs de Vlaardingervaart, specifiek de kant van de Trekkade waar de wijken Ambacht en Holy-Zuid met elkaar verbonden worden. De betonnen muur waar Jeroen op schildert is 38 meter lang.

Cartoon

Normaal schildert Jeroen hyperrealistisch. Maar hij vertelt lachend dat als hij dat had gedaan, hij daar jaren mee bezig zou zijn. Jeroen voegt toe: “Ik ben ook striptekenaar en illustrator, en dit vond ik de meest frisse manier om het te doen.”

Het is dus een cartoon, en er staan allerlei dieren op, maar niet elk dier loopt anno 2024 nog in de Broekpolder. Jeroen vertelt: “De gemeente wilde ook historische dieren erop hebben. Die heb ik zwart-wit gemaakt. Degene die er nu nog leven zijn in kleur.”