advertentie
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Leerlingen planten letterlijk de toekomst op IKC Erasmus

In het kader van vergroening werden donderdagochtend de wortels van de eerste plant in een vernieuwd stukje grond geplant. Dit gebeurde op basisschool IKC Erasmus in het centrum van Vlaardingen. De school kreeg, in samenwerking met de gemeente, een geheel vernieuwde groene uitstraling.

Juliet Heinsbroek

door Juliet Heinsbroek

donderdag 10 oktober 2024 16:38

Met de beplanting openden de directeur, wethouders Lianne van Kalken en Ivana Somers en een aantal leerlingen symbolisch het vernieuwde schoolplein. Het aanzicht van de school is vanaf nu een stuk groener. “Er zijn bijenhotels, vogelhuisjes en ruimte voor veel meer planten bijgekomen”, vertelt Daniël Kraan, de directeur van de basisschool.

Naast de school is een perk aangelegd waar op den duur meer planten bij kunnen komen. De directeur geeft aan dat dit het begin is van een groenere school, maar dat deze verandering niet in één keer kan worden doorgevoerd. “We werken hieraan met alle leerlingen van zowel de basisschool als de opvang”, aldus Kraan.

De opening van het vernieuwde schoolplein werd feestelijk gevierd met een kermis op het plein. De leerlingen sprongen op springkussens, aten poffertjes en zweefden in de draaimolen.