advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Jordy Dijkshoorn presenteert soloalbum: van chaotisch drugsleven naar rustig vaarwater

‘Hotel de Goudfazanten’ is het eerste soloalbum van Vlaardinger Jordy Dijkshoorn. De voormalig frontman van De Likt heeft in de laatste jaren zijn leven drastisch omgegooid. De omslag ‘viert’ hij met het album. “Muziek maken hoort blijkbaar bij me, want ik ben nu nuchter en ik doe het nog steeds.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 11 oktober 2024 12:01

Twee gaat samen met Jordy naar plekken die hem gevormd hebben. Al die plekken liggen in Holy-Noord. De belangrijkste plek is volgens Jordy ‘het zandveldje’, wat inmiddels een kunstgrasveld is geworden. “Hier voetbalde ik altijd. We hadden een team, we heetten ‘het Zandveldje’. Er was ook een team in de Vettenoordse Polder, de VOP: ‘het Tuintje’. Dan stapten we met zijn allen op de fiets voor een uitwedstrijd in de VOP.”

“Ik was altijd buiten te vinden”, vertelt Jordy. “Iedereen had de droom om voetballer worden, niet om artiest te worden.” Uiteindelijk werd Jordy artiest en dat kwam volgens hem door de ‘Jurp’, een jongerencentrum in de Holy. Daar leerde Jordy rappen. “Met De Likt speelden we Eredivisie. Nu ben ik wat ouder en minder wild, maar ik blijf muziek maken.”

Meer dan twee jaar nuchter

Al twee jaar en drie maanden is Jordy gestopt met alcohol en drugs. “Het brengt rust. Er is geen herstel meer, je bent altijd fit. En ik kan nu makkelijker met problemen om gaan.” Zijn nieuwe album is een mix van ‘harde beats’ en rustigere liedjes. “De chaos is nu wat georganiseerder, maar op het podium hou ik nog wel van de chaos.”

Inmiddels is Jordy ook stadsdichter van zijn geboortestad Vlaardingen. Hierdoor heeft hij een compleet andere kant van zichzelf ontdekt. “Ik vind het leuk om kinderen te inspireren om met taal bezig te zijn. Ik ben bijvoorbeeld bezig met een poppenkast. Al zitten er maar een paar tussen die ik inspireer dan is de taak volbracht. Zo ben ik namelijk ook begonnen.”

In de Kroepoekfabriek presenteert Jordy vrijdagavond 11 oktober zijn nieuwe album ‘Hotel de Goudfazanten’. “Het is een soort afscheid van een persoon die ik toen was. Dat probeer ik na te leven op het podium.”