• sport en bewegen
  • Schiedam

Nexus kan bliksemstart geen vervolg geven

Zaterdag stond voor Nexus uit Schiedam de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen ADO uit ‘s Gravendeel op het programma. Een wedstrijd waarin nergens meer om gespeeld werd. ADO was vorige week al kampioen geworden tegen Wion, aangezien Nexus had verloren van Korbatjo. Nexus had zichzelf wel veilig gespeeld, waardoor er vandaag vrij uit gespeeld kon worden.

: Dionne van Dijk in actie. In Nexus ogen goed voor een strafworp, maar niet volgens het oordeel van de scheidsrechter, foto: Nexus
redactie

door redactie

zondag 13 oktober 2024 15:29

Nexus kwam goed uit de startblokken. Juliëtte van Schie en Lisa Stouten wisten beiden met een mooi afstandsschot de korf te vinden en Nexus op voorsprong te zetten. Met goed dynamisch spel en een hoog tempo wist Nexus de voorsprong uit te breiden naar 6-1. Vooral Juliette van Schie was op dreef. Na 20 minuten was Nexus het goede aanvalsspel kwijt, waardoor ADO terug in de wedstrijd kon komen. Nexus zocht te veel de 1 tegen 1, en hier werd nauwelijks uit gescoord. Uiteindelijk gingen de teams rusten met een stand van 10-8.

In de rust probeerde coach Mario Bernard het achttal weer scherp te krijgen en hamerde erop dat ze terug moesten naar het spel van de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Met hoog tempo en veel afwisselingen onder de korf moest Nexus weer zoeken naar de korte kansen. Echter lukte het Nexus niet om het niveau van het begin van de wedstrijd terug op te pakken en ADO ging beter spelen en wist de kansen af te ronden. Nadat Nexus nog op een 11-8 voorsprong is gekomen, was het daarna ADO die het voortouw nam. Doordat Nexus nog maar slechts 1 keer tot scoren kwam, eindigde de wedstrijd in een 12-14 overwinning voor ADO.

Nexus gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie welke 9 november van start zal gaan.

Verslag: Sander van der Heide